Гриби гливи – Справжня знахідка для тих, хто піклується про своє здоров'я. Вже давно їх використовують у традиційній медицині для лікування різноманітних захворювань. Гливи мають дивовижні цілющі властивості і можуть бути застосовані як як профілактичний, так і як терапевтичний засіб.
Одна з найцінніших властивостей грибів глив – це їхня здатність зміцнювати імунну систему. У гливи містяться полісахариди, які стимулюють роботу імунних клітин, підвищуючи їх активність. Тим самим гриби зміцнюють організм та допомагають йому боротися з інфекціями. Крім того, гливи мають антиоксидантні властивості, що допомагають запобігти розвитку ракових клітин і протистояти впливу вільних радикалів, які руйнують клітини організму.
Гриби гливи також виявляють свої корисні властивості при лікуванні захворювань серцево-судинної системи. Вони знижують рівень поганого холестерину та артеріального тиску, що знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Крім того, гливи мають протизапальні властивості, що сприяє поліпшенню стану судин і зниженню ризику утворення тромбів.
Гриби гливи лікують |
---|
Цукровий діабет |
Серцево-судинні захворювання |
Артрит та суглобові захворювання |
Ракові пухлини |
Надмірна вага та ожиріння |
Завдяки наявності в плодових тілах гливи клітковини і хітину, цей продукт дуже гарний для очищення шлунково-кишкового тракту від накопичених шлаків і для ліквідації продуктів гниття, а також для виведення з організму холестерину та різних токсичних речовин.4 сент. 2018 р.
Чим корисні гриби гливи?
Зміст:
Сердечникам Гливи заповнюють дефіцит калію в організмі, якого завжди не вистачає "сердечникам". Також ці гриби містять важливу нікотинову кислоту, яка забезпечує організм киснем і поживними речовинами, а також вбиває "поганий холестерин".
Кому не можна їсти гриби гливи?
Гливу небажано їсти особам з порушеннями роботи нирок, тяжкою патологією серця та дітям до 12 років. В іншому ж ці гриби протипоказань не мають.
Скільки потрібно варити лісові гливи?
Скільки варити гливи Свіжі гриби після закипання потрібно варити: для супу або салату – 15 хвилин (хоча в суп найчастіше закладають вже засмажені глива); перед маринуванням – 7-10 хвилин (це необхідно не завжди, залежить від конкретного рецепту); перед заморожуванням – 5 хвилин.
Що містять гливи?
За складом вітамінів глива схожа з м'ясом – м'якоть цих грибів містить вітаміни групи B, а також С, Е та D2. За рівнем вмісту вітаміну PP глива вважається найціннішим грибом. Крім того, при вживанні цих грибів в їжу організм отримує ферменти, що сприяють розщепленню жирів і глікогену.