Організація свят та урочистих заходів потребує уваги до деталей, включаючи питання про кількість та розмір торта. Коли потрібно приготувати торт для 10 осіб, необхідно врахувати їхні апетити та уподобання, а також дозволити собі невеликий запас у разі голодних гостей.
Середній розмір торта для 10 осіб може бути легко розрахований з огляду на стандартні порції. Зазвичай одного гостя припадає порція торта розміром близько 100-150 грам. Зважаючи на це співвідношення, щоб пригостити 10 осіб достатньою кількістю торта, необхідно приготувати торт вагою приблизно від 1 до 1,5 кг.
Однак, слід врахувати індивідуальні уподобання гостей та наявність додаткових десертів чи солодощів на святковому столі. Якщо ви очікуєте, що гості віддадуть перевагу меншим порціям торта або є альтернативні десерти, то можна скоротити розмір торта. В цьому випадку можна орієнтуватися на розмір порції близько 100 грамів на одного гостя, і приготувати торт вагою близько 1 кг.
Кількість осіб | Вага торта, кг |
---|---|
10 | 2 |
20 | 4 |
30 | 6 |
40 | 8 |
Мінімальна вага торта з крему має бути розрахована виходячи зі 150 грамів на одну людину. Тобто, якщо на урочистості буде 10 осіб – необхідно взяти мінімум 1,5 кг торта (150*10).
Скільки замовляти торти на 10 чоловік?
Зміст:
За основу розрахунку щодо ваги весільного торта, зазвичай, береться кількість запрошених гостей. На кожного гостя розраховується приблизно 200 грам + додаткові 500 грам на кожних 10 осіб. Якщо ваше весілля готується на 50 гостей, то вага торта становитиме десь 12…13 кг.
Яка вага торта на 10 дітей?
Наприклад, якщо на святі буде 10 дітей і 15 дорослих, то рахувати кількість торта ми будемо таким чином: 10*0,100 (або 0,150, якщо діти ласуни), 15*0,150 (або 0,200, якщо серед гостей переважно чоловіки) і результат додамо – 10*0,100 = 1 кг, 15*0,150 = 2,25 кг; 1 кг + 2,25 кг = 3,25 кг …
Яка вага торта на 12 осіб?
Щоб порахувати вагу торта за кількістю людей, рекомендується виходити з розрахунку 150 грам на дорослу людину та 75 грам на дитину.
Скільки кг має бути торт на 15 осіб?
Кондитери зазвичай керуються такою формулою: на 15 чоловік роблять торт з одним ярусом вагою 2 кг, На 30 – з двома в 4 кг і на 50 – з трьома-чотирма в 6 кг. Якщо торт буде покритий мастикою, це додасть йому додаткової ваги, внаслідок чого його діаметр може зменшитися.