Для дубових бочок необхідний дуб не молодший 80 років, така деревина має більш високу щільність і особливий хімічний склад.. Відстань між річними кільцями повинна бути не більше 2 мм. Щоб підготувати зі стовбура дерева дошки для бочки, роблять радіальне розпилювання і дерево колють.
Чому бочки роблять із дуба?
Основною перевагою дуба є його відносно нейтральний «смак», модрина ж містить у собі смоли, так як відноситься до хвойних дерев, а це даватиме неприємний присмак. Також непоганою ємністю для вина є бочки з акації, які бувають популярними серед деяких виноробів.
Що заливають у дубові бочки?
Переважно заливати дистилят від 40 до 55% максимумтоді все пройде як треба, і ви отримаєте чудовий напій. Наполягання у добре підготовленій бочці забезпечить благородний смак та колір готового напою. А результат буде практично не відрізнятиметься від гарного віскі або бурбона.