Інгредієнти для пастили: 250г цукру, 250г яблучного пюре (3-4 яблука), 10г білка (3 чайні ложки), 1 пакетик ванільного цукру.
Що входить до складу пастили?
Пастилу виготовляли із збитого пюре яблук, кислуватих російських сортів (антонування, титівка, зеленка), а також м'якоті ягід (брусниці, горобини, малини, смородини, журавлини, обліпихи). Другий важливий компонент пастили — мед, і з ХІХ століття також цукор.
У чому різниця пастили та зефіру?
Головна відмінність пастили від зефіру – у рецептурі. У справжню пастилу не додають яєчний білок. Друге – процес приготування. Суміш для пастили розкладають і дають висохнути, потім листи склеюють та розрізають на шматочки. Збережена копія