Соєві боби, очищені від зовнішньої оболонки і зазнали термічної обробки, ретельно розмелюються на млинах, і борошно, що вийшло, використовується для приготування різних дієтичних страв.
Чим відрізняється соєве борошно від пшеничного?
Зольність не може служити показником, що визначає якість соєвого борошна, як у пшеничній борошні, так як зольність сім'ядолів соєвого зерна вище, ніж зольність оболонок і зародків, і тому соєве борошно, звільнене від оболонок і зародка, має вищу зольність, ніж соєві боби.
Чи можна їсти соєве борошно?
Користь і шкода Соєве борошно містить вітамін Е, калій, фосфор, магній. Концентрація білка в борошні не поступається деяким видам м'яса, риби та молочних продуктів. Соєве борошно зміцнює кістки та зуби, стимулює ріст м'язової тканини, покращує стан судин та капілярів.. Збережена копія